Kotipesän sääntöjensä mukaisena tarkoituksena on edistää ja tukea työllistämistä sekä toimintakykyä pieneläin-harrastamisen ja eläintenhoidon lisäksi. Tarkoituksensa tukemiseksi on yhdistys tarjonnut perustamisestaan lähtien erilaisilla sopimuksilla työllistämistä tukevia palveluita sadoille eri henkilöille.

Hankinta- ja yhteistyösopimukset: KPEDU; Pohjoisen-Keski-Suomen oppimiskeskus, Ylä-Savon Koulutuskuntayhtymä, Pohjois -Karjalan koulutusyhtymä, Soite/Luovi, RISE, Kokkolan kaupunki, SPR, Kokkolan Työttömät ry, Turvakoti Ainola, Kuntouttavan työtoiminnan sopimus vuodesta 2009 lähtien Kokkolan kaupungin kanssa, 2017 saman sisältöinen sopimus Soiten kanssa. Vuodesta 2021 lähtien päivitetty hankintasopimus Soiten kanssa kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä.

YHTEYSTIEDOT:
Työssäoppimis- ja koulutus, työkokeilu- ja työharjoittelu sopimukset, kesätyöntekijät, TET, Rise-yhteydenotot: Jari Niemonen p. 044-7459118 tai info.kotipesa@gmail.com
Kuntouttava työtoiminta: Irene Nygård p. 044-9705409 tai info.kotipesa@gmail.com

112233

Kotipesässä asiakkaan syrjäytymistä pyritään ehkäisemään ja tukemaan arjenhallintaa säännöllisellä päivärytmillä ja tukemalla sosiaalisten tilanteiden hallintaa kuntouttavan ryhmätoiminnan avulla. Tarjotaan vaihtoehtoja päihteettömään arkeen.  Jokaiselle räätälöidään myös henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Vaihtelevien moninaisten työtehtävien avulla tuetaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä ja onnistumisten kautta itsetunnon kohottaminen sekä pettymysten ja epäonnistumisten käsittelyä

Eläinten hyvinvoinnin vaikutus on tärkeä ihmisen hyvinvoinnille, terveydelle sekä ryhmäytymiseen. Ihmisen merkitys eläimelle on tärkeä ymmärtää myös.

On mahdollista hyödyntää viidentoista toimintavuoden aikana syntyneen oppilaitosyhteistyötä jatkopolkujen löytämiseksi.

Kotipesässä luodaan uskoa tulevaisuuden yksilöllisiin haaveisiin ja suunnitelmiin.

TOSCA tuttipullo
11222
lenkkeilyä koditon koirakoira
11232