MIKÄLI LÖYDÄT LEMMIKKIELÄIMEN?

Voit ilmoittaa meille havainnoistasi, mutta ENSISIJAISESTI eläin tulee olla kytkettynä/talteenotettuna ennen kun soitat löytöeläinpalveluumme. Löytöeläinpalvelumme päivystää 24 t / vrk numerossa 044-309 6464 vuoden jokaisena päivänä.

Jos emme ehdi juuri sillä hetkellä vastaamaan puheluusi ole ystävällinen ja lähetä tekstiviesti. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Emme vastaanota luonnonvaraisia eläimiä.

Epäiltäessä eläimen huonoa kohtelua, tee eläinsuojeluilmoitus valvontaeläinlääkärille. Virka-ajan ulkopuolella tee ilmoitus poliisille.

 

MIKÄLI LEMMIKKISI KATOAA?

Omistajaltaan tai haltijaltaan karkuun päässyttä koiraa tai kissaa voi tiedustella Eläinhoitola Kotipesästä.

Jaa karkulaisesi katoamisilmoitus FB Kotipesän sivulle. Voit lähettää katoamisilmoituksen myös viestillä talteenottopäivystyspuhelimeen sekä hoitolan puhelimeen.

Viesteihin lisää lemmikin katoamispaikka ja kaupunginosa, katoamispäivä ja aika, lemmikin tiedot: kissa, koira, rotu, onko sirutettu, sukupuoli (leikattu/leikkaamaton) väritys, muut erityistuntomerkit, kuva, omistajan yhteystiedot (nimi, puhelin, sähköposti).

Tiedustele löytöeläimiä numerosta: 050-381 9580 / eläintenhoitaja , mikäli emme pysty heti vastaamaan, lähetä viesti niin soitamme sinulle takaisin.

 

OMISTAJIEN TAVOITTAMINEN

Mikrosirutetut karkulaiset
Kotipesällä on käytössä sirunlukija ja omistajarekistereitä hyödynnetään aktiivisesti sirutettujen eläinten osalta. Löytöeläimen omistaja pyritään tavoittamaan mahdollisimman nopeasti ja omistajatietorekisterin ylläpitäjiin (SKL ja kissojen rekisterinpitäjät) ollaan välittömästi yhteydessä omistajan / omistajien tavoittamiseksi. Omistajien tavoittamisen tekee vaikeaksi , hitaaksi ja joskus jopa mahdottomaksi tietosuojalainsäädäntö mikäli eläimen omistaja/ omistajat eivät ole antaneet lupaa omistajatietojen julkaisemiseen tai eläimellä on useampi omistaja.

Ei mikrosirutetut karkulaiset
Mikäli eläintä ei ole sirutettu pyritään omistaja löytämään mahdollisimman pian mm. sosiaalista mediaa hyödyntäen. Pyydämme kuitenkin ihmisiltä kärsivällisyyttä, emme millään pysty seuraamaan kaikkia postauksia ja aina vastaamaan kaikkiin sähköisiin tiedusteluihin. Kissojen osalta on välillä mahdoton tunnistaa kuvia joita saamme, löytökissojen määrä aiheuttaa myös omat haasteensa. Karkulaisen löytymistä nopeuttaa, jos eläimen omistajilla on hyvät kuvat joissa näkyy eläimen jokin erityistuntomerkki.

Paras keino on olla puhelimitse yhteydessä Kotipesään ja tulla paikan päälle katsomaan onko oma karkulaisenne Kotipesällä. Kotipesään voi tulla sovittuna aikana puh. 050-381 9580 vuoden jokaisena päivänä. Mikäli emme heti pysty vastaamaan puhelimeen tai kun tulette Kotipesälle eikä ketään juuri näy saatamme olla juuri vastaanottamassa tai antamassa hoitolomalaisia omistajilleen, lenkillä koirien kanssa, hoitamassa kissoja jne. soittakaa hoitajan em. numeroon tai laittakaa viesti, soitamme teille takaisin.

 

LÖYTÖELÄINTEN TALTEENOTTO, HOITO JA UUSI KOTI

Eläinsuojelulaki velvoittaa kaupungit ja kunnat järjestämään tilapäisen täyshoidon irrallaan tavatuille kissoille, koirille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille. (Eläinsuojelulaki luku 2, 15§ ).

Kokkolan kaupungin ympäristöterveyspalvelut ostaa hankintalain mukaisesti kilpailutetut, edellä mainitut palvelut Eläinhoitola Kotipesä Ry:ltä. Toiminta-alueena Kokkolan kaupunki ja vuoden 2022 alusta myös Kaustinen ja Kruunupyy.

Löytöeläimen lakisääteinen huostaanottoaika on 15 vrk, jonka aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa lemmikkinsä hoito-, kuljetus- ja mahdollisia eläinlääkärikuluja vastaan Kotipesästä.

Lain mukaan karkulaisen omistajalta peritään talteenotosta hankintasopimuksen mukainen korvaus. Korvaus koostuu talteenottomaksusta, kilometrikorvauksesta, hoitopäivämaksuista sekä mahdollisista eläinlääkärikuluista.

 

LÖYTÖELÄINHINNASTO

Kiinniottomaksu / tunti          36,00 € + alv 24%  (minimiveloitus 1 tunti, toteuman mukaan)
Hoitopäivämaksu / päivä       11,29 € + alv 24%  (hoitopäivätoteuman mukaisesti)
Kuljetuskorvaus                       0,57 €/km + alv 24%  (toteutuneen matkan mukaisesti)

Maksu käteisellä tai pankkikortilla eläintä noudettaessa!

Mikäli omistajaa ei tavoiteta, on hoitolalla 15 vuorokauden kuluttua talteenotosta oikeus etsiä eläimelle uusi eläinystävällinen koti tai lopettaa eläin. Lopetuspäätöksen tekee aina eläinlääkäri.

 

”Eläinsuojelulaki

15 § Talteenotetut eläimet

Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista. Jos poliisille on tehty metsästyslain (615/93) 55 §:ssä tarkoitettu ilmoitus koiran talteenotosta, tulee poliisin ilmoittaa talteenotosta kunnan löytöeläinten talteenottopaikkaan.”

 

KIIREELLINEN HOITO ELÄIMEN HYVINVOINNIN TURVAAMISEKSI

Lisäksi Kotipesä hoitaa Eläinsuojelulain 36 § ja 44 § mukaan koirien ja kissojen kiirellisen hoidon koko Keski-Pohjanmaalla erillisen hankintasopimuksen mukaisesti.