MIKÄLI LÖYDÄT LEMMIKKIELÄIMEN?

Voit ilmoittaa meille havainnoistasi, mutta ENSISIJAISESTI eläin tulee olla talteenotettuna ennen kun soitat löytöeläinpalveluumme. Löytöeläinpalvelumme päivystää 24 t / vrk vuoden jokaisena päivänä numerossa 044-309 6464

Jos emme ehdi juuri sillä hetkellä vastaamaan puheluusi ole ystävällinen ja lähetä tekstiviesti. Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Emme vastaanota luonnonvaraisia eläimiä, niistä soitto 112.

Epäiltäessä eläimen huonoa kohtelua, tee virka-aikana eläinsuojeluilmoitus valvontaeläinlääkärille. Ajantasaiset yhteystiedot kokkola.fi sivulla. Virka-ajan ulkopuolella tee ilmoitus poliisille numeroon 112.

 

MIKÄLI LEMMIKKISI KATOAA?

Omistajaltaan tai haltijaltaan karkuun päässyttä koiraa tai kissaa voi tiedustella kunnan järjestämästä hoitopaikasta Kotipesästä.

Jaa karkulaisesi katoamisilmoitus FB Kotipesän sivulle. Voit lähettää katoamisilmoituksen karkulaisen kuvan kera myös viestillä talteenottopäivystyspuhelimeen sekä hoitolan puhelimeen.

Tiedustele löytöeläimiä numerosta: 050-381 9580 / eläintenhoitaja, mikäli emme pysty heti vastaamaan, lähetä viesti niin soitamme sinulle takaisin.

Viesteihin lisää lemmikin katoamispaikka ja kaupunginosa, katoamaispäivä ja aika, lemmikin tiedot: kissa, koira, rotu, onko sirutettu, sukupuoli (leikattu/leikkaamaton) väritys, muut erityistuntomerkit, kuva, omistajan yhteystiedot (nimi, puhelin, sähköposti).

 

LÖYTÖELÄINTEN TALTEENOTTO, HOITO JA UUSI KOTI

Eläinsuojelulaki velvoittaa kaupungit ja kunnat järjestämään tilapäisen täyshoidon irrallaan tavatuille kissoille, koirille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille. (Eläinsuojelulaki luku 2, 15 §).

Kokkolan kaupungin ympäristöterveyspalvelut ostaa hankintalain mukaisesti kilpailutetut, edellä mainitut palvelut Eläinhoitola Kotipesä Ry:ltä. Toiminta-alueena Kokkolan kaupunki.

Löytöeläimen lakisääteinen huostaanottoaika on 15 vrk, jonka aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa lemmikkinsä hoito-, kuljetus- ja mahdollisia eläinlääkärikuluja vastaan.

Mikäli omistajaa ei tavoiteta, on hoitolalla 15 vuorokauden kuluttua talteenotosta oikeus etsiä eläimelle uusi eläinystävällinen koti tai lopettaa eläin. Lopetuspäätöksen tekee aina viimekädessä eläinlääkäri.

 

LÖYTÖELÄINHINNASTO:

Kiinniottomaksu                                                      39,68 €  sis.alv 24% / tunti

Hoitopäivämaksu                                                    14,00 € sis.alv 24% / päivä

Kuljetuskorvaus                                                       0,55 €/km sis.alv 24%/ toteutuneen matkan mukaisesti

Hinnat perustuvat kaupungin kanssa tehtyyn hankintasopimukseen. Maksu käteisellä tai pankkikortilla eläintä noudettaessa!

Lisäksi Kotipesä hoitaa Eäinsuojelulain 44 § koirien ja kissojen huostaanotot Keski-Pohjanmaalla erillisen hankintasopimuksen mukaisesti.

 

KISSOJEN LUOVUTUSHINNAT

leikattu, rokotettu ja madotettu narttu         160,00 €

leikattu, rokotettu ja madotettu kolli              140,00 €

rokotettu ja madotettu pentu                           90,00 €

Kissojen ja koirien varausten yhteydessä perimme varaus- ja koeaikamaksun. Kissoilta 20 € ja koirilta 50 €. Koeajan pituus on pääsääntöisesti kaksi viikkoa jonka, jälkeen teemme luovutussopimuksen uuden omistajan kanssa. Mikäli varaus perutaan tai eläin palautuu koeajalta takaisin Kotipesään varaus- ja koeaikamaksua ei palauteta. Koeaika- ja varausmaksu sisältyy luovutushintaan.

 

KOIRIEN LUOVUTUSHINNAT

Hinta sovitaan tapauskohtaisesti.